Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Voedsel Anders karavaan in Nijmegen

04 oktober 2018 - 00:00 uur

In dit jaar van Nijmegen Duurzame Hoofdstad van Europa staan allerlei mooie initiatieven op voedselgebied in de schijnwerpers. De Voedselkaravaan doet daarom op 4 oktober het Nijmeegse Landgoed Grootstal aan.

Deze dag staat de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem centraal. Het programma is een combinatie van inspirerende workshops en debatten over onderwerpen als korte ketens en agroecologie,  bezoeken aan de samenoogsttuinen ‘Het Heerlijke Land’ en Kiemkracht 64 met het aardehuis en voedselbos, en discussie over voedselbeleid. In de middag is er een werkconferentie in samenwerking met Wij zijn groen, gezond en in beweging. Een aantal cruciale vragen wordt bij de hand genomen:: Wat zijn de grootste voedselverleidingen en- trends voor kinderen en jongeren? Hoe kun je als professional in zorg, welzijn of onderwijs hier tegenwicht aan bieden en gezonde keuzes makkelijker maken? En: welke goede voorbeelden en initiatieven zijn er al in Nijmegen?

Wanneer: Donderdag 4 oktober
Waar: Landgoed Grootstal, Grootstalselaan in Nijmegen
Deelname: Gratis
Organisatie: Slow Food, Van Tuin Tot Bord, Food and Future, Landgoed Grootstal, Nijmegen Green Capital of Europe, Groen, Gezond en in Beweging en Voedsel Anders
Meer informatie: Website Voedsel Anders