Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Viering start van het beheer Kleine Willemswaard

24 mei 2019 - 14:30 uur

Kleine Willemswaard. Foto ARK Natuurontwikkeling

Kleine Willemswaard. Foto ARK Natuurontwikkeling

De Kleine Willemswaard bij Tiel is een overstromingsvlakte van de rivier de Waal bij hoogwater. Maar het is ook onderdeel van de stad zelf, een uitloopgebied vanuit het stadscentrum. Het is een gebied voor mensen die op zoek zijn naar ruimte, uitzicht, groen en frisse lucht. Deze stadswaard wordt een gebied van en voor riviernatuur waar natuurlijke processen voorgaan op agrarische doelen. De komende drie jaar gaat ARK Natuurontwikkeling aan de slag met natuurgericht beheer van het gebied.

Op 24 mei viert ARK Natuurontwikkeling de start van het beheer van de Kleine Willemswaard. Tijdens deze feestelijke middag hoor je meer over het gebied en de plannen. Je kunt mee op excursie en speciaal voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Ook kun je je ideeën over het gebruik van het gebied en over de naam kwijt.

Vanaf 14:30 uur zijn er doorlopende activiteiten. Om 16:15 uur is er een korte uitleg over de plannen voor het gebied gevolgd door een excursie. Hapjes en drankjes staan klaar. De exacte locatie en het exacte programma volgt binnenkort.

Jij komt toch ook? Graag aanmelden via het inschrijfformulier.

Website ARK Natuurontwikkeling