Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Tussen de boeken: Arkemheen en Veluwse wolven

14 november 2019 - 19:30 uur

Veluwe. Foto Geurt Besselink

Veluwe. Foto Geurt Besselink

De Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten organiseert samen met Bibliotheek Noordwest Veluwe een aantal lezingen onder de titel Tussen de boeken. Op donderdag 14 november zijn er twee sprekers.

Wim Hagoort, de voormalige conrector van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, heeft het op zich genomen de geschiedenis van Zeepolder Arkemheen tussen Nijkerk en Putten eens goed te beschrijven. Het schrijven van het fascinerende werk ‘Het hoofd boven water’ kostte hem maar liefst tien jaar. Het resultaat was een vuistdik boek van 584 pagina`s, een standaardwerk. Zijn lezing staat geheel in het teken van de geschiedenis van zeepolder Arkemheem, in de periode 1356-1916.

Na de pauze is het podium voor Geurt Besselink. Hij wist zijn publiek al eerder te boeien met zijn presentatie en klankbeeld over de Veluwse natuur in de vier jaargetijden. Deze keer heeft hij ook beelden van Veluwse wolven. Dit alles met op de achtergrond fraaie bijpassende muziek. Wil je alvast een voorproefje: www.geurtbesselink.nl

Wanneer: Donderdag 14 november, zaal open vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur
Waar: De Aker, Fontanusplein 2 in Putten
Deelname: Gratis
Organisatie: Stichting voor Natuur en Milieubescherming Putten