Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Themaweekend natuurkampeerterrein Zegenoord

20 april 2018 - 09:00 uur

Kampeerterrein Zegenoord in Loenen op de Veluwe houdt dit jaar drie themaweekenden. Met ‘Stoken, koken, vaardig vuur’ wordt het weekend van 20, 21 en 22 april de aftrap gegeven.

Dit eerste weekend staat in het teken van kampvuurtjes toestaan op Zegenoord ten einde warm te blijven, te koken op houtvuur of gewoon om te genieten. Gasten mogen vuur maken in zelf meegebrachte vuurschalen en zelf meegebracht inlands hardhout (i.v.m. voorkomen van vonkenregens geen dennenhout!). De eigen vuurschaal en de manier waarop gestookt wordt, moet wel aan eisen voldoen om de grasmat te beschermen en geen overlast te veroorzaken voor andere kampeerders. Gedurende het weekend worden ook een aantal workshops, waarop bij veel animo kampeerders kunnen inschrijven.

Het is de bedoeling iedereen te laten zien hoe er brood gebakken kan worden op houtvuur, hoe je een vuur kunt aansteken wanneer je geen lucifers hebt of deze nat uit je rugzak of fietstas komen. Je gebruikt dan een slagijzer of vuursteen! Maar ook het verzorgen van de dure bijl wordt getoond. Hoe moet je vijlen, slijpen, oliën. En niet te vergeten: onderhoud aan de Dutch oven.

Er komt een buitenkok, die lekker gaat koken met een Dutch oven en natuurlijk tips en tricks geeft op het gebied van het gebruik van allerlei kookmogelijkheden.

Opgeven via mail: zegenoord@goedkamp.nl  

Meer info ook op de website van Zegenoord.