Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Thema-avond ‘Toekomst voor de landbouw’ (2/2)

13 oktober 2022 - 00:00 uur

Op 13 oktober vindt de tweede bijeenkomst in het kader van ’toekomst van de landbouw’ plaats. Voor jonge boeren is de discussie over stikstof en landbouw ingrijpend. We gaan met drie jonge boeren van het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt in gesprek over de vraag: welke ontwikkeling zien zij voor hun bedrijf en wat is er nodig voor de toekomst?  

De landbouw staat niet op zichzelf. Welke plaats landbouw in onze samenleving zal krijgen, is een vraag voor ons allemaal. Boeren en burgers horen niet tegenover elkaar te staan, maar hebben elkaar nodig.

Voor: iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen landbouw, voedsel en natuur
Waar: Wijkcentrum ’t Huukske, Mauritsstraat 22, 6812 BS Arnhem
Wanneer: donderdag 13 oktober, van 19.30 – 21.30 uur

Kom ook en doe mee aan dit belangrijke gesprek. Meld je aan met het formulier onderaan deze pagina. 

Programma

Er zijn drie jonge boeren uit het bestuur van het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt aanwezig. Eén van hen zal starten met een presentatie over zijn melkveehouderij, een gangbaar bedrijf.

Daarna voeren we onder leiding van directeur Petra Souwerbren het gesprek over maatschappelijke uitdagingen voor een duurzaam voedselsysteem. Aan de orde komen stikstof, natuur en landschap en hoe je in deze tijd een rendabel landbouwbedrijf kunt voeren. Waar lopen deze jonge boeren tegenaan, wat hebben zij nodig om optimistisch naar de toekomst te kunnen kijken en wat is er nodig voor boeren en burgers om elkaar beter te gaan begrijpen? 

Dat de landbouw voor grote uitdagingen staat, is duidelijk. Deze bijeenkomst over de toekomst van de landbouw geeft een inhoudelijk vervolg aan de fietsexcursie langs twee duurzaam opererende boerderijen in juli van dit jaar. Lees hier het verslag van deze excursie.