Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Tegenlicht meet-up: Goed geld verdienen in circulair Nederland

02 februari 2021 - 20:00 uur

Toen winstmachines zoals Booking.com ineens hun hand ophielden bij de overheid voor financiële steun tijdens de coronacrisis, ontstond er flink wat ophef. Als samenleving moeten we dringend in discussie over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Kan het ook anders? Kan het ook circulair?

Dat kan! Een groeiende groep ondernemers experimenteert al met nieuwe modellen voorbij het kortetermijndenken. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. De sociale en duurzame missie van het bedrijf hoort centraal te staan, niet maximaal economisch gewin.

In deze meet-up gaan de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Gelderland aan de hand van een drietal fragmenten uit de Tegenlichtaflevering ‘Goed geld verdienen’ in gesprek over de ondernemer van de toekomst.

Dat gesprek voeren we met een panel van bekende dwarsdenkers en voorbeeldbedrijven: Jan JonkerShinta Oosterwaal, Bork (Hoogeveen) en Aarden (Arnhem). Weet jij hoe de ondernemer van de toekomst eruit ziet? Of wil je daarover meedenken? Meld je dan aan voor deze webinar!

Programma 2 februari:

20:00    Aftrap en eerste fragment: De mythe van ondernemersrisico
20:30    Tweede fragment: Bedrijven en hun rol ten opzichte van de commons
21:00    Derde fragment: Alternatieve vormen van waardecreatie
21:30    Afsluiting

Aanmelden kan via deze link. Een week voor de bijeenkomst ontvang je van ons een link om deel te kunnen nemen en eventuele aanvullende informatie.