Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Praten over ons eten en ons landschap rondom Ulft en Silvolde

11 november 2022 - 13:15 uur

Wat doet een boer om te zorgen voor ons eten, ons landschap en onze natuur. En wat kun je daar ook zelf aan doen als bewoner of consument?  Welke keuzes maakt je als boer of burger? En tegen welke dilemma’s loop je dan aan? Op deze vragen zoeken we naar antwoorden in ‘natuurlijke gesprekken’ over eten en landschap in Ulft en Silvolde. Je kunt je hiervoor aanmelden

Nb. Natuurlijke Gesprekken bestaat uit 2 of 3 gesprekken met dezelfde groep. Je meldt je hiervoor in een keer aan.  

In ‘Natuurlijke Gesprekken’ ontmoeten boeren en inwoners uit Ulft en Silvolde elkaar. In een serie van drie bijeenkomsten (met dezelfde groep) gaan we met elkaar in gesprek over de productie van ons eten en het landschap waarin we wonen. We gaan op zoek naar gedeelde ideeën daarover en hoe boer en burger elkaar daarbij kunnen helpen. Het zijn open gesprekken, gericht op ontmoeting, uitwisseling, leren en luisteren naar elkaar. Geïnteresseerde inwoners uit de andere dorpen van de gemeente Oude IJsselstreek kunnen zich overigens ook aanmelden.

Het eerste gesprek vindt plaats op vrijdagmiddag 11 november (13.30-16.30 uur) op de boerderij van Henry en Anja Steverink, Dinxperloseweg 26a in Silvolde. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we hun bedrijf, zien we hoe er gewerkt wordt en wat dit betekent voor het landschap. We gaan in gesprek over de waarde en de dilemma’s die dit oplevert voor boer en burger.

Het tweede gesprek vindt plaats op donderdagavond 24 november (20:00 en 22:00 uur) bij Plus-Peperkamp, Korhoenstraat 2 in Silvolde. Die avond gaat het over wat we eten. Wat kopen we, hoe maken we onze keuze en wat betekent dit voor ons landschap? Ook hier kijken we wat dit betekent voor de consument en de boer.

De datum en invulling van de derde bijeenkomst wordt in overleg gekozen. Centraal staat in elk geval het doen. Hoe willen deelnemers individueel of samen verder aan de slag met eten en landschap in en rondom Ulft en Silvolde.

Natuurlijke Gesprekken worden georganiseerd vanuit het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland.