Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Pluktuin excursie mét lunch

17 juni 2022 - 10:00 uur

Waarom zou je groente, fruit en kruiden plukken in een pluktuin? Wat is een pluktuin eigenlijk? En wat is er mis met reguliere bloementeelt en hoe kan het anders? Neem deel aan onze Pluktuin Excursie mét lunch op 17 juni, laat je inspireren en ontdek de voordelen van een pluktuin.

Tuinen met een verhaal

Tijdens de Pluktuin Excursie gaan we op bezoek bij drie pluktuinen in Wageningen: de Nieuwe Ronde, Bloemrijk en de Bosrand. Bij elke tuin krijgen we een rondleiding en uitleg van (één van) de initiatiefnemer(s). Elke pluktuin heeft een eigen specialisme en een eigen verhaal. De tuinen liggen op loopafstand van elkaar, dus tussendoor maken we steeds een korte wandeling. We beginnen de excursie met een kop koffie of thee en sluiten de excursie weer af met een lekkere lunch (inbegrepen).

De Nieuwe Ronde

Op de akkers van De Nieuwe Ronde groeien groente, bessen, aardbeien en kruiden. De akkers zijn SKAL gecertificeerd, dat betekent: geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen en rekening houden met wat er van nature groeit en bloeit.

Bloemrijk

Wie geeft om verantwoorde bloemteelt, zal zeker uitkijken naar een bezoek aan Bloemrijk. De bloemen hier worden op biologische wijze geteeld, zonder bestrijdingsmiddelen en met mest van biologische boeren. Ook vlinder, vogels en vleermuizen gedijen goed tussen de bloemen.

De Bosrand

Bij deze pluktuin kun je terecht voor biologisch fruit, bloemen en verse (kruiden)thee. Naast plukken, kun je bij deze tuin ook workshops volgen, bijvoorbeeld over eetbare bloemen. Tijdens de excursie eindigen we bij deze locatie met een heerlijke lunch.

De onbesproken bloementeelt

Duurzaamheid in de bloementeelt is een onderwerp dat nog niet veel wordt besproken. Toch zijn er wel wat aandachtspunten binnen deze sector, zoals bijvoorbeeld het gebruik van pesticiden. Wie denkt dat er geen alternatief is, heeft het echter mis. Tijdens deze excursie gaan we langs bij een bloemenpluktuin, die ons laat zien hoe het anders kan.

Praktische informatie

Datum: 17 juni
Tijd: 10:00 uur tot 12:30 uur

Prijs:
Leden: €10,-
Niet-leden: €15,- (Word nu lid en je krijgt meteen de ledenprijs)
(Lunch, koffie en thee zijn inbegrepen)

Let op: deze excursie vindt in de buitenlucht plaats. Houd daarom het weer in de gaten en draag geschikte (regen)kleding.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de Pluktuin Excursie.

Annuleren
In verband met de lunch geven wij een week van tevoren het aantal deelnemers door aan de locatie. Kun je onverhoopt toch niet mee? Dan kun je tot een week voor de excursie (uiterlijk 9 juni) nog annuleren en de betaalde kosten terugkrijgen. Na die tijd is annuleren helaas niet meer mogelijk. Als iemand in jouw plaats komt, laat je ons dat dan even weten?

Geef om Gelderland

Deze activiteit is onderdeel van het programma Geef om Gelderland. Wil jij meer groene kennis opdoen, geïnspireerd worden of laten horen wat jij belangrijk vindt en waar jij voor staat? Neem dan deel aan ons afwisselende programma, bestaande uit webinars, meetings, lezingen of excursies. De bijeenkomsten vinden ongeveer eens per maand plaats. Lees hier meer informatie over Geef om Gelderland en opkomende activiteiten.

Logo Geef om Gelderland