Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Plantdag eerste Tiny Forest Apeldoorn

26 november 2018 - 09:00 uur

De gemeente Apeldoorn en IVN natuureducatie planten op maandag 26 november het eerste Apeldoornse minibosje. Het bosje komt in het park tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat, op de plek van de afgebroken basisschool. Om 9:00 uur opent wethouder Mark Sandmann de plantdag. Samen met kinderen van groep 5 en 6 van basisschool De Zevensprong en kinderen van OBS Het Web plant hij de eerste bomen en struiken.

Het Tiny Forest wordt ongeveer zo groot als een tennisbaan en krijgt een ontmoetingsplek/buitenlokaal. In dit buitenlokaal krijgen kinderen van de nabij gelegen basisscholen les over de natuur. Daarnaast leidt IVN de kinderen op tot miniboswachter. Voor de buurt en de wijk vormt een Tiny Forest een prettige en gezonde ontmoetingsplek. Het bosje is dicht begroeid, bevat boomsoorten die in Apeldoorn thuishoren en is goed voor de natuur en klimaat.
In Apeldoorn komen de komende twee jaar nog drie Tiny Forests. Waar die precies komen is nog niet bekend. Gemeenten door het hele land en IVN Natuureducatie realiseren de komende jaren honderd mini bosjes.

Wanneer: Maandag 26 november, 9.00 – 10.20 uur
Waar: In het park tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat, op de plek van de afgebroken basisschool

IVN Apeldoorn