Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’ – Gemeente Arnhem

01 december 2022 - 19:30 uur

Op donderdagavond 1 december, van 19.30 -21.00 uur, kunnen de inwoners van Arnhem deelnemen aan de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’. Deelname is gratis, aanmelden kan hier.

Waarom?

Iedereen ademt het liefst schone lucht in. Helaas zorgt de rook die ontstaat bij het verbranden van hout voor fijnstof en andere schadelijke stoffen in de lucht. Dat is ongezond voor jezelf en voor mensen in je omgeving. Met name mensen met luchtwegaandoeningen ondervinden hiervan klachten. Door op een juiste manier te stoken, wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. Hoe je dat doet, leer je op 1 december in de online workshop.

Door de stijgende energieprijzen is het gebruik de verkoop van houtkachels en brandhout sterk toegenomen. Laten we samen de overlast te beperken en de lucht in Arnhem zo schoon mogelijk houden. Dus heb je een houtkachel, maar wil je geen overlast veroorzaken? Meld je aan voor deze workshop.

Wat leer je?

In de workshop komt onder andere aan bod:

  • Wat is goed hout
  • Goed aanmaken
  • Wanneer niet stokenStookwijzer en stookalert
  • Katalysator

Ruim 85% van de workshop-deelnemers geeft na afloop van de workshop aan veel te hebben geleerd en de adviezen ook te gaan toepassen.Ook ervaren stokers blijken veel van de workshop op te steken.

Schone lucht Arnhem

De workshop wordt georganiseerd door de gemeente Arnhem in samenwerking met Natuur en Milieu Gelderland. De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem. Meer informatie over het project is te lezen op www.natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem.

Voor de luchtkwaliteit is de beste oplossing om helemaal geen kachel meer te stoken.