Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Natuurwerkdag 2019

02 november 2019 - 00:00 uur

Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 2 november bij jou in de buurt. Ook dit jaar organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag op ruim 500 locaties door heel Nederland. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap.

Kijk op de website voor een buitenlocatie in de buurt en om aan te melden. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Alleen in Gelderland zijn er al meer dan veertig activiteiten waaruit je kunt kiezen.

Landschap niet zonder vrijwilligers

Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, de wilde bij, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag

Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.

Wanneer: Zaterdag 2 november, hele dag
Waar: Heel Nederland

Natuurwerkdag 2019