Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Natuurexcursie door Lent en Nijmegen Noord

09 juni 2019 - 14:00 uur

Natuur in Lent. Foto Christine Wevers

Natuur in Lent. Foto Christine Wevers

Lent kreeg onlangs van onderzoeksbureau Geodan de titel: beste wijk van Nederland. Een van de selectiecriteria was: ruim en groen wonen. Tijdens deze wandeling van 15 kilometer gaan we de groene omgeving van Lent verkennen.

De natuurexcursie start bij restaurant Zijdewinde dat op de grens van Lent ligt. Van daaruit lopen we een rondje over het terrein van Landgoed Doornik, over de Doornik Natuurakkers en door het voedselbos, midden in het park Lingezegen, deelgebied de Woerdt. We gaan kijken bij het huis van de metselbijen. Daarna gaan we de dijk op, lopen langs het verzonken gehucht Doornik en koersen richting stad, naar het Lenter Eiland en voorbij de nevengeul. Onderweg steeds zicht op de mooie Waal en de ruimtelijke beleving van het rivierenlandschap. We zien ook de sporen van bevers die in het gebied wonen.

Neem goede wandelschoenen mee, kleding naar het weer, verrekijker en een waterfles.

Halverwege is er de mogelijkheid om de tocht te onderbreken en naar het treinstation Nijmegen Lent te lopen. Een beperkt aantal mensen dat reist per trein kan meerijden per auto naar restaurant Zijdewinde. Graag vooraf per e-mail aangeven aan de IVN gids  peter.rambags@gmail.com als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken of als je eventueel zelf per auto komt en deelnemers een lift wilt geven.

Wanneer: Zondag 9 juni, 14.00 – 17.00 uur
Waar: Start en einde bij Restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28 in Bemmel
Deelname: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Organisatie: IVN Rijk van Nijmegen