Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Midzomernachtloop op Heumensoord

12 juni 2019 - 11:00 uur

Beleef dicht bij de stad de rust en ruimte van Heumensoord bij Nijmegen. Wandel over de statige beukenlanen de nacht in en verwonder je over de geluiden van de nacht. Ontdek de nachtdieren en kom genieten van de verhalen van de natuur. Op 22 juni geeft de Midzomernachtloop op Heumensoord van Natuurmonumenten geeft je de kans om dit van dichtbij mee te maken.

Als het donker wordt zoeken veel dieren een veilige overnachtingsplek om hun ogen te sluiten. Maar wanneer de zon achter de horizon zakt, is dat voor een aantal andere dieren juist het teken om te ontwaken. Vleermuizen bijvoorbeeld, bij hun nachtelijke jacht op insecten vertrouwen ze op hun sonar. Zij slapen overdag en komen in de schemering tevoorschijn. En de uilen en de nachtzwaluw, die beginnen hun dag pas als alle andere vogels zwijgen.

Op weg door het donkere bos ontmoet je onze boswachters en kom je van alles te weten over de dieren in het donker, over de Romeinen of over de sterren. Ga mee met deze unieke tocht door het bos en over de heide en beleef dit prachtige gebied op de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Je kunt in de tocht van bijna 8 kilometer op je eigen tempo lopen. Het is ook erg leuk voor kinderen.

Midzomernachtloop Heumensoord

Je kunt op de website van Natuurmonumenten zelf aangeven op welke tijd je wilt starten. Op de avond zelf word je welkom geheten bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten. Daarna ga je op pad en kom je onderweg verschillende posten tegen met uitleg over het gebied of de dieren. Er zijn verschillende starttijden tussen 20.00 en 23.00 uur.

Wanneer: Zaterdag 22 juni, 20.00 – 23.00 uur
Waar: Beheerkantoor Natuurmonumenten, Scheidingsweg 99 in Malden
Inschrijven: Verplicht, via www.natuurmonumenten.nl/heumensoord
Deelname: € 10,00 pp. Niet-leden betalen € 14,50 euro pp. De opbrengst gaat naar de bloemencampagne.

Nacht van de Nacht, dossierpagina GNMF