Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Lezing Maakt de otter een comeback in Lingewaard?

14 maart 2018 - 20:00 uur

Van oorsprong komt de otter in heel Nederland voor. Door vervolging en watervervuiling verdween de otter uit Nederland. In 1988 werd de laatste melding van een dode otter gedaan en daarmee was de otter officieel uitgestorven in Nederland.

Sinds het uitsterven van de otter is er ontzettend veel werk verzet om ervoor te zorgen dat deze toppredator weer terug kon keren in de Nederlandse natuur. Zo is in 2002 gestart met een herintroductieprogramma. Inmiddels heeft de otterpopulatie zich gestaag uitgebreid tot vermoedelijk zo’n 200 dieren. Het leefgebied van de otter breidt zich daarmee ook uit.

In de Gelderse Poort leven pas enkele jaren ook weer otters, net als in de Ooijpolder en Rijnstrangen. In Lingewaard is nog maar één waarneming bekend. Maakt de otter de komende jaren een comeback in Lingewaard?

Lingewaard Natuurlijk heeft genoeg redenen om eens stil te staan bij dit mooie dier. Tijdens de lezing op 14 maart vertelt Melanie Pekel over de leefwijze van de otter en waarom dit dier zo belangrijk is voor de natuur. Daarnaast wijst zij op de typische kenmerken, waardoor vastgesteld kan worden dat er een otter verblijft.

Wanneer: Woensdag 20 maart, 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: De Veldschuur, Sportlaan 1-M in Bemmel
Deelname: € 7,50. Voor houders van de kaart ‘Vrienden van Lingewaard Natuurlijk’ is de toegang gratis.
Informatie: Via de website van Lingewaard Natuurlijk