Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Klimaatcafé Arnhem meet de temperatuur van de stad

06 februari 2020 - 20:00 uur

Klimaatcafé Arnhem steekt op 6 februari de spreekwoordelijke thermometer in de stad. Hoe ver is men met het klimaatbestendig maken van Arnhem. Wat is er in 2019 gedaan om wateroverlast, verdroging en hittestress te voorkomen en wat staat er voor dit jaar op stapel? Tijdens het Klimaatcafé beklimmen bewoners, collectieven, bedrijven en overheden het podium.

Vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg  laten zien hoe ze de wijk Rijkerswoerd gaan vergroenen. De buurtconciërge van Arnhem-Zuid vertelt hoe hij samen met bewoners een moes- en speeltuin heeft aangelegd. We horen daarnaast hoe het landschap tussen landgoed Mariëndaal en de Rosandepolder wordt getransformeerd tot een natuur- en voedselinclusief woon- en werklandschap. Verder kom je alles te weten over de duurzame herinrichting van de Apeldoornseweg, het vergroenen van de Groen van Prinstererstraat én de klimaatactiviteiten van het Nederlands Watermuseum.

De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel. Kom ook, laat je inspireren en neem je vrienden, buren en collega’s mee!

Wanneer: Donderdag 6 februari, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: Showroom Arnhem, Langstraat 20 in Arnhem
Deelname: Gratis, aanmelden niet nodig
Organisatie: Arnhem Klimaatbestendig