Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Klassieke muziek op Landgoed Mookerheide

05 april 2019 - 13:30 uur

Klassieke muziek in de kassen van Landgoed Mookerheide. Foto Marco Borggreve

Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen, gecombineerd met een rondleiding door de boswachter. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het ‘NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten’, op 5, 6 en 7 april. Op Landgoed Mookerheide strijken ieder dag andere musici neer in de grote kas.

Op 23 locaties door heel Nederland vinden op 5, 6 en 7 april 2019 ruim zeventig concerten plaats. Zittend op een hooibaal in een schaapskooi, op een bankje in een munitiekelder of op antieke stoelen in een luxueuze kasteelzaal luisteren bezoekers naar oeroude én ultranieuwe instrumenten. Concerten worden uitgevoerd door piepjonge en zeer ervaren musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en gecombineerd met een rondleiding door het gebied of het gebouw.

Landgoed Mookerheide

Uiteraard kunnen in de ambiance van Landgoed Mookerheide de concerten ook niet ontbreken. De grote kas in de tuinen wordt omgebouwd tot een prachtige concertzaal.

  • Vrijdag 5 april gaan de deuren open voor het Belinfante kwartet.
  • Op zaterdag zal het Lazarus String Quartet hun klanken ten gehore brengen.
  • Zondag 7 april zijn er twee concerten. De ochtend wordt begonnen met het ADAM kwartet en het kamermuziekweekend wordt ’s middags afgesloten door altviolist Roeland Jagers.

Kijk voor kaartjes en mogelijkheden op www.natuurmonumenten.nl/mookerheide.