Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Informatiecafé Zonnepark de Grift

18 april 2019 - 19:30 uur

Zonnepark de Grift is het nieuwe project van coöperatie WindpowerNijmegen. Het plan is om op de locatie van Windpark Nijmegen-Betuwe een zonnepark met zo’n 13.000 tot 17.000 panelen te maken. Het zonnepark komt, net als het windpark, in handen van burgers en is een volgende bouwsteen van het Energielandschap de Grift.

De gemeente Nijmegen heeft begin april de definitieve vergunning voor Zonnepark de Grift verleend. Dit betekent dat WindpowerNijmegen verder kan met de projectvoorbereiding. De inschrijving voor Zondelen in Zonnepark de Grift start naar verwachting medio september 2019. Leden en donateurs van de coöperatie kunnen als eerste inschrijven. Lees hier meer over de voorwaarden voor deelname.

In de komende maanden bereiden het coöperatiebestuur en de werkgroep Zonnepark de Grift samen met stichting Wiek-II het project verder voor. Dat gebeurt aan de hand van diverse thema’s: techniek, cablepooling, financiën, communicatie en participatie. Tijdens het informatiecafé word je bijgepraat en kun je vragen stellen over de verschillende onderwerpen.

Wanneer: Donderdag 18 april, vanaf 19.30 uur
Waar: De Thiemeloods, Leemptstraat 32 in Nijmegen.
Aanmelden: Klik hier
Organisatie: Coöperatie WindpowerNijmegen