Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Informatiebijeenkomst Herenboeren Groote Modderkolk

13 april 2019 - 10:00 uur

Een betrokken groep burgers verkent sinds de zomer 2018 de mogelijkheid om in Loenen een Herenboerderij op te richten. Dat kan op het Open Erf van de Groote Modderkolk, op het terrein van Natuurmonumenten. Het concept van Herenboeren wordt momenteel op meerdere plekken in het land uitgewerkt en kan rekenen op de professionele ondersteuning van Herenboeren Nederland.

Een Herenboerderij is een duurzaam, kleinschalig, onafhankelijk van de markt opererend coöperatief gemengd bedrijf. De boerderij wordt dagelijks gerund door een boer (m/v) die werkt voor de leden van de coöperatie, de Herenboeren. Die leden investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de kosten, circa 10 euro per afnemende mond per week. (voor de vegetariër circa 6 euro)
Wat ze daarvoor terugkrijgen, is elke week ongeveer 60 procent van het eten; groenten, fruit, aardappelen en eieren vlees en vleeswaren.

Doe mee!

Als er 100 huishoudens uit de regio lid worden, van de uiteindelijk max. 200 huishoudens die er kunnen meedoen, wordt de coöperatieve Herenboerenboerderij Groote Modderkolk opgericht en met de aanleg begonnen. En dat aantal is bijna gehaald!
Wil jij ook je eten vers van het land en woon in je in de omgeving van Loenen? Meld je dan direct aan bij Herenboeren Groote Modderkolk. Of bezoek de informatiebijeenkomst van 13 april.

Wanneer: Zaterdag 13 april, 10.00 – 13.00 uur
Waar: Vrijenbergweg 24 in Loenen
Deelname: Gratis
Aanmelden: Via deze link

Herenboeren Groote Modderkolk

De Herenboeren komen eraan!, GNMF, 2 april 2019