Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Houtrookoverlast, wat kun je doen?

21 september 2018 - 10:30 uur

Het stoken van hout veroorzaakt veel overlast en schade aan de gezondheid. Iedereen die wel eens geprobeerd heeft de overlast aan te pakken merkt dan hoe moeilijk dat is. Je wilt geen ruzie met je buren, maar wel wil je kunnen slapen met een open raam. Bij gemeenten en GGD’s komen veel klachten binnen, maar ook zij hebben geen pasklare oplossingen. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om het gebruik van houtkachels te ontmoedigen, maar het beleid om dat voor elkaar te krijgen is nog ver weg.

Houtrook Foto RGB Stock - TacludaOp 21 september organiseert Vereniging Leefmilieu een bijeenkomst over houtrookoverlast. ’s Ochtends komen de gezondheidsimpact en de onduurzaamheid van houtstook aan bod. Ook gaat de Stichting Houtrookvrij in op de aanpak van het probleem. ‘s Middags wordt daar in workshops dieper op ingegaan.

Door de financiële ondersteuning van het voormalige Meldpunt Gezondheid en Milieu kan deze bijeenkomst (inclusief lunch) kosteloos georganiseerd worden voor maximaal 70 deelnemers. Meld je daarom tijdig aan; je krijgt een bevestiging.

Wanneer: Vrijdag 21 september, 10.30 – 16.30 uur
Waar: Amershof, Snouckaertlaan 11 in Amersfoort
Deelname: Gratis
Aanmelden: Verplicht.  Mail naam van de deelnemer(s) naar burgernetwerk@leefmilieu.nl

Vereniging Leefmilieu

Hout is grondstof, geen brandstof, GNMF