Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Groen Café Het voedselbos is er voor jou

22 november 2019 - 20:00 uur

Voedselbos Landerij De Park

Voedselbos Landerij De Park

Ben je ook zo benieuwd naar een nieuwe manier van voedselteelt? Goed voor de natuur en goed voor jou? Tijdens het Groen Café van Landerij De Park bij Elst op 22 november a.s., kom je alles te weten over voedselbossen en waarom we deze zo hard nodig hebben in onze natuur.

Wat is een voedselbos?

Het fenomeen voedselbos is groeiend in Nederland. Een voedselbos draagt bij aan een vitale natuur en een aantrekkelijk biodivers landschap. Een voedselbos levert een hoge productie op van bijvoorbeeld fruit, noten en eetbaar blad. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf ook heel gemakkelijk een voedselbosje in je eigen tuin kunt aanleggen? En wist je dat een voedselbos helpt bij het overbruggen van de kloof tussen landbouw en natuur? Een actueel thema in deze tijd. Kortom, tijdens deze interactieve bijeenkomst van het Groen Café, kom je alles te weten over het voedselbos als een duurzame en natuurrijke methode.

Dichtbij huis

In Park Lingezegen zijn meerdere voedselbossen: Santackergaard, De Parkse Gaard, EcoVredeGaard, Appelland, CiderGaard en Landgoed Doornik.
De beheerders van deze voedselbossen inspireren je tijdens het Groen Café met de waarde van de voedselbossen voor het park, de principes van deze voedselteelt en de ervaringen van enkele jaren groei en bloei.
Rob Jaspers is de gespreksleider van de avond. Je kent hem als de groene journalist van De Gelderlander.

Het Groen Café

Het Groen Café van Landerij De Park is een netwerkcafé voor iedereen die een warm hart heeft voor natuur en milieu. Tijdens een Groen Café-avond verkennen we thema’s met elkaar die gaan over de natuur dichtbij huis. Het is een platform voor actieve natuurliefhebbers die elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en informeren.

Wanneer: Vrijdag 22 november, 20.00 – 22.00 (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: Landerij De Park, De Park 12 in Elst
Deelname: Gratis
Informatie en organisatie: Landerij de Park