Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Gespreksavond Duurzame energie in Beuningen

28 november 2018 - 19:30 uur

Duurzame energie is het thema van een gespreksavond van D66 Beuningen op 28 november. Alex de Meijer van de GNMF leidt de avond in. Daarna wordt aan de hand van een aantal stellingen de discussie over dit onderwerp gevoerd.
“Het wordt steeds duidelijker dat wij moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen”, stelt D66. “Dat is nodig om de klimaatverandering te beperken, gezondere lucht te krijgen en ook omdat wij niet afhankelijk willen worden van de leveranciers van fossiele brandstoffen.”

Alex de Meijer houdt een brede inleiding over de energietransitie, maar zal op verzoek van D66 in elk geval ook de volgende vragen behandelen:

  • Zijn er geen andere bronnen van CO2-uitstoot die, met hetzelfde geld, effectiever kunnen worden aangepakt? Het stoppen met gas om huizen te verwarmen is immers duur en levert maar een bescheiden bijdrage aan de vermindering van CO2.
  • Is het überhaupt mogelijk om met enkele miljoenen bronnen van energie (onze woningen en bedrijven) stabiliteit in de energievoorziening te realiseren? Slaan dan ’s ochtend om 7 uur niet alle stoppen door?
  • Wie betaalt de rekening?

Wanneer: Woensdag 28 november, 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Café De Zaak, Van Heemstraweg 79 in Beuningen
Toegang: Gratis
Organisatie: D66 Beuningen