Skip navigation MENU

Geef om Gelderland webinar Biodiversiteit op je bord

19 mei 2021 - 19:30 uur

Waar doe jij je boodschappen? Door bewust te kiezen wat en waar je koopt, kun je een aanzienlijk verschil maken voor de biodiversiteit. Er zijn namelijk tal van voedselproducenten met aandacht voor de natuur en ook in de supermarkt kun je bewuste keuzes maken. Hoe? Dat hoor je in dit webinar: Biodiversiteit op je bord.

Gastsprekers

  • Gustaaf Haan van Questionmark. Questionmark helpt consumenten, producenten en supermarkten met informatie om verantwoorde keuzes te maken in het kopen en verkopen van voedsel. Hoe kun je als consument in de supermarkt het verschil maken?
  • Marieke Karssen, conceptontwikkelaar van Puur Betuws. De boeren in de Betuwe hebben zich verenigd en bieden samen op www.puurbetuws.nl hun producten aan. De producten worden thuis bezorgd. Hoe werken zij aan biodiversiteit?
  • Herenboeren. Herenboeren zijn boerderijen die gedragen worden door een groep enthousiaste inwoners. Samen zijn zij eigenaar van de boerderij en zij hebben een boer in dienst. In Gelderland ontstaan op steeds meer locaties een Herenboerderij. Wat voegt deze vorm toe aan de biodiversiteit?

Wanneer: Woensdag 19 mei 19.30-21.00
Voor wie: Inwoners van Gelderland
Waar: Online via Zoom
Deelname: Gratis

Aanmelden