Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Excursie Natuurvolgend bosbeheer in Vierhouten

13 oktober 2018 - 13:30 uur

‘In rap tempo wordt gevarieerd Veluws bos gekapt om weer plaats te maken voor monotone houtakkers. Met alle gevolgen van dien voor de biodiversiteit, de belevingswaarde en het milieu.’ Aan het woord is Jaap Kuper in de voorjaarseditie van het tijdschrift Nieuwe Veluwe. Om in de praktijk te laten zien hoe bosbeheer verantwoord is uit te voeren, geeft Kuper een presentatie en veldexcursie over natuurvolgend bosbeheer. Het principe heeft hij ontwikkeld in zijn functie als voormalig beheerder van Kroondomein Het Loo.

Allereerst houdt Jaap Kuper een presentatie over duurzaam bosbeheer en vervolgens worden twee locaties in het bos bezocht: een voorbeeldlocatie natuurvolgend bosbeheer en een locatie met kaalkap. De tweede locatie is optioneel. Deze is namelijk alleen met de fiets bereikbaar. U kunt een eigen fiets meenemen of vooraf zelf reserveren bij hotel Mallejan. De locatie (omgeving Vierhouten) en meer informatie volgt later na opgave. De duur van de bijeenkomst met excursie bedraagt ongeveer 2,5 uur.

De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de Gelderse Natuur en Milieufederatie in samenwerking met Vrienden van de Veluwe en Nieuwe Veluwe.

Aanmelden