Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Excursie natuurinclusieve energietransitie

01 april 2022 - 11:00 uur

Op vrijdag 1 april organiseren we een interessante excursie over natuurinclusieve energietransitie. Tijdens deze activiteit bezoeken we twee locaties waar praktijkervaring wordt opgedaan met wind- en zonne-energie en natuurontwikkeling:

  • Windpark Deil, met daarbij natuurgebied het Broek. Het is voorjaar, dus meteen in het wetland langs de Veerstraat zijn al veel vogels te zien. Vanaf de molen annex beheerderswoning lopen we zo’n 800 meter naar de windmolens. Ontvangst en uitleg door iemand van Staatsbosbeheer en door Gerlach Velthoven, directeur van Betuwewind, dat hier 4 windmolens in coöperatief eigendom heeft. Dit betreft een mooi voorbeeld hoe met de bouw van windmolens rekening is gehouden met de vele trekvogels in het gebied. We worden ontvangen door en krijgen uitleg van medewerker van Staatsbosbeheer en Gerlach Velthoven, directeur van Betuwewind, dat hier 4 windmolens in coöperatief eigendom heeft.
  • Drijvend zonneveld Lingepolder, op dit moment in aanbouw in het Lingemeer, met straks ook een drijvend eiland met ruimte voor natuur en kleinschalige recreatie. We zien ook een reeds gerealiseerd zonneveld. Vivian van de Kamp en Marloes Sprong-Ariëns, beiden werkzaam bij K3Delta, kunnen ons er alles over vertellen. Ook luisteren we naar een toelichting door coöperatie eCoBuren, die na realisatie de financiële participatie mee gaat organiseren.

Wil jij meer weten over natuurinclusieve energietransitie? En hoe dat er in de praktijk uitziet? Meld je dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

Praktische informatie

De excursie natuurinclusieve energietransitie vindt plaats op 1 april. Het programma begint om 11:00 uur en eindigt om 15:00 uur. Je kunt tijdens deze excursie gebruik maken van een touringcar.

Het start- en eindpunt van deze touringcar is station Arnhem Centraal Sonsbeekzijde. Deze bus vertrekt om 10:00 uur naar de eerste locatie, dus zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Na vertrek vanaf de laatste locatie zal de bus weer rond 15:30 uur op het station arriveren. Neem, indien de maatregelen dit verplichten, een mondkapje mee. De touringcar valt onder openbaar vervoer.

Liever met eigen vervoer? Ook dat kan. Te zijner tijd ontvang je de adresgegevens van de locaties.

Houdt voor deze excursie verder rekening met het volgende:

  • De excursie vindt buiten plaats, zorg voor geschikte (regen)kleding en (waterdichte) schoenen
  • Neem zelf lunch en eventueel tussendoortjes mee, voor koffie en thee wordt gezorgd
  • Neem een verrekijker mee
  • In de touringcar is plek voor 50 deelnemers, vol = vol

Tijdens de excursie kun je ons met het volgende telefoonnummer bereiken: 06 21942720

Geef om Gelderland

Deze activiteit is onderdeel van het programma Geef om Gelderland. Wil jij meer groene kennis opdoen, geïnspireerd worden of laten horen wat jij belangrijk vindt en waar jij voor staat? Neem dan deel aan ons afwisselende programma, bestaande uit webinars, meetings, lezingen of excursies. De bijeenkomsten vinden ongeveer eens per maand plaats. Lees hier meer informatie over Geef om Gelderland en opkomende activiteiten.

Logo Geef om Gelderland