Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Energy Café: Verduurzamen van monumenten

06 september 2018 - 16:00 uur

Oude gebouwen en vooral monumenten vragen om maatwerk als het gaat om verduurzamen. Wat kan er allemaal wel en waar loop je tegenaan als je een oud gebouw energieneutraal wilt maken en van het aardgas af wil sluiten?

Eusebiuskerk in Arnhem. Foto Thijs Belgwrs GNMFPeter Koelewijn, Bouwmeester van de Eusebiuskerk in Arnhem, neemt je op 6 september mee in de vraagstukken rondom verduurzamen van die kerk. Waar is hij tegenaan gelopen? Welke keuzes heeft hij gemaakt en wordt de kerk aardgasvrij?
Ilco Postma van Vivare vertelt hoe zij als corporatie staan tegenover de verduurzamingsopgave van haar erfgoed. Ilco deelt ervaringen over pilotprojecten bij monumentale gebouwen, waarbij tijdens planmatig onderhoud 3 verschillende type monumenten zijn verduurzaamd. Wat hebben ze daarvan geleerd? Wat kan daarin toegepast worden in de oudere panden in Arnhem, zoals het beschermd stadsgezicht in de Geitenkamp?
Vera Franken van TAK Architecten komt vertellen over de restauratie van café Laros in Velp (rijksmonument en familieobject). Welke keuzes zijn gemaakt voor duurzaamheid met behoud van de monumentale waarden?
Daarna volgen nog een aantal pitches.

Wanneer: 6 september, 16.00 – 17.30 uur
Waar: Showroom Arnhem, Langstraat 20 in Arnhem
Deelname: Gratis
Organisatie: Energy Café Arnhem