Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Dialoogavond Toekomst van het Renkums Beekdal

20 februari 2020 - 17:00 uur

Wil je meepraten over de toekomst van het Renkums Beekdal? Kom dan naar de Dialoogavond op 20 februari, georganiseerd door de Stichting Renkums Beekdal, in samenwerking met de Provincie Gelderland, de Gemeente Wageningen en de Gemeente Renkum.

  • De Provincie Gelderland presenteert mogelijkheden voor een ecologische verbinding tussen het Renkums Beekdal en de uiterwaarden van de Nederrijn, onder de provinciale weg tussen Wageningen en Renkum.
  • De gemeente Wageningen werkt aan een ‘omgevingsvisie’ en zoekt ruimte voor windmolens en zonnevelden. Een flink deel van het Renkums Beekdal ligt in de gemeente Wageningen: de uiterwaarden tussen Parenco en Lexkesveer, het gebied rond Oranje Nassau’s Oord en de bossen tussen de Wageningse Berg en de Oostereng. Wat zijn de mogelijkheden in dit gebied?
  • De gemeente Renkum bereidt zich ook voor op de energietransitie. Wat betekent dat voor de Renkumse Beekdalen en de uiterwaarden tussen Heveadorp en Parenco?

Op de Dialoogavond hoor je meer over deze ontwikkelingen. Je kunt aan ‘ontwerptafels’ meepraten over wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van een blijvend waardevol Renkums Beekdal.

Wanneer: Donderdag 20 februari, 17.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur)
Waar: Informatiecentrum Renkums Beekdal / Boscafé De Beken
Deelname: Gratis
Aanmelden: Verplicht, via aanmelden@renkumsbeekdal.nl
Informatie: Website Renkums Beekdal