Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Cursus voedselbosontwerp 2022

29 april 2022 - 10:00 uur

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer een cursus voedselbos ontwerpen. Heb je een stuk land in Gelderland beschikbaar en wil je daar een voedselbos aanleggen? Wil je graag meer leren voor je aan de slag gaat? Meld je dan aan voor de 8-daagse cursus die dit voorjaar van start gaat. Aanmelden is mogelijk tot en met 3 april.

VOOR WIE

Deze cursus is bedoeld voor gemotiveerde particulieren, buurtinitiatieven, landgoederen, experimenterende boeren of anderen die 0,5 tot 5 hectare grond in Gelderland tot hun beschikking hebben waar zij een voedselbos op willen starten. Deze cursus is geschikt voor projecten met doelen als lokale zelfvoorziening, zorg, recreatie en/of educatie. Voor projecten die primair gericht zijn op commerciële agrarische productie is deze cursus minder geschikt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data

Acht vrijdagen: 29 april, 13 mei, 10 juni, 24 juni, 8 juli, 9 september, 30 september en 28 oktober.

Tijden

10.00 tot 16.30 uur

Locaties

Diverse binnen- en buitenlocaties in Gelderland, grotendeels bij bestaande voedselbosinitiatieven zoals Ketelbroek (Groesbeek), Nieuwe Erven (Brummen) en Voedselrijk (Ede).*

Kosten

€750,-

Klik hier voor meer informatie over de cursus.

AANMELDEN

Wil je deelnemen aan de cursus voedselbosontwerp? Meld je dan uiterlijk 3 april aan via onderstaand formulier.

Let vóór je je aanmeldt op de volgende punten:

  • Je dient een gebied tussen de 0,5 en 5 ha grond in Gelderland tot je beschikking te hebben om deel te nemen.
  • De cursus is geschikt voor particulieren, buurtinitiatieven, landgoederen en experimenterende boeren die een voedselbos willen aanleggen, met als doel lokale zelfvoorziening, samen oogsten, zorg, recreatie en/of educatie.
  • Het missen van (hierboven genoemde) bijeenkomsten is niet wenselijk.
  • Deelname aan de cursus kost €750,-. Wanneer dit voor jou een onoverkomelijke belemmering vormt, vermeld dit dan onder ‘Overige opmerkingen’.
  • Houdt rekening met de tijdinvestering buiten de cursusdagen om. Je krijgt huiswerkopdrachten en ook is het raadzaam de per cursusdag gedeelde achtergrondinformatie te bestuderen.

Deze cursus is minder geschikt voor commerciële agrarische productie. Het opstellen van een bedrijfsplan, begroting en de afzet komt slechts zijdelings aan bod.

Let op: met deze aanmelding is je deelname niet definitief! Er geldt een maximum aantal van 16 deelnemers. Mogelijk kunnen we niet alle aanmeldingen een plek in deze cursus aanbieden. In dat geval zullen we selecteren op basis van deze aanmeldgegevens. We houden je hiervan op de hoogte.