Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Beheerdersdag 2019

27 september 2019 - 10:00 uur

De jaarlijkse Beheerdersdag van de Bosgroepen en de VBNE vindt dit jaar plaats op 27 september op landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Een ontmoetingsdag voor iedereen die werkt in bos, natuur en landschap, met uiteenlopende presentaties en workshops gericht op de beheerpraktijk. Al meer dan tien jaar delen de beheerders praktische, nieuwe inzichten met elkaar, zodat ze het bos- en natuurbeheer nóg beter kunnen uitvoeren. Vorig jaar waren er ruim vijfhonderd bezoekers!

Klimaat & Droogte en Natuur & Landbouw

Er zijn dit jaar twee speciale thema’s aangewezen, Klimaat & Droogte en Natuur & Landbouw: onderwerpen die op de Beheerdersdag niet mogen ontbreken. Met onder meer:

  • Wageningen Environmental Research en Probos zullen je bijpraten over klimaatslim bosbeheer.
  • De Bosgroepen en Natuurmonumenten vertellen je respectievelijk alles over de effecten van droogte op bossen en op beken.
  • Voedselbos-pionier Wouter van Eck vertelt je, samen met Fransjan de Waard, over de praktische ins and outs van voedselbosbouw.
  • Het Zeeuws Landschap gaat in op de ervaringen uit een praktijkproef voor boerenlandvogels.

Ook andere zaken komen aan bod, zoals de beslisboom Amerikaanse vogelkers, handhaving in het buitengebied (denk aan afvaldumping, stroperij, etc.) en de wolf in Nederland.
Het programma voor de dag staat inmiddels op de website beheerdersdag.nl. Daar vind je meer dan dertig verschillende presentaties, workshops en excursies. Ze worden gegeven op verschillende locaties op het mooie terrein van Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Wanneer: Vrijdag 27 september, 10.00 – 17.00 uur
Waar: Landgoed Mariënwaerdt, t Klooster 5 in Beesd
Deelname: € 40,- leden partnerorganisaties en studenten; overigen € 55, –
Aanmelden en informatie: via de website www.beheerderdag.nl