Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Informatieavond Stadsblokken-Meinerswijk

22 november 2018 - 19:00 uur

De gemeente Arnhem wil woningbouw mogelijk maken in het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk. Het aantal te bouwen woningen is verhoogd van 250 naar 400, bestaande uit villa’s en flats tot acht verdiepingen hoog.
Milieudefensie Arnhem wijst op zowel de natuurwaarden van het gebied en op overstromingsrisico’s voor (toekomstige) bewoners. Daarom organiseert ze op 22 november een informatiebijeenkomst. Gastspreker is hoogleraar Pier Vellinga, internationale autoriteit op het gebied van klimaatverandering. Ook hoor je er meer over de ontwikkelingen en de juridische procedures.

Overstromingen

Milieudefensie Arnhem vindt bouwen in het overstromingsgebied van de Rijn een slecht idee in tijden van klimaatverandering. De overstromingsrisico’s zijn ondanks wettelijke bepalingen nog steeds niet duidelijk in kaart gebracht. Er is geen antwoord op de vraag of de gemeente straks aansprakelijk is voor schade door overstromingen of dat de toekomstige bewoners zelf zullen moeten betalen. Ook kan Arnhem haar onbebouwde uiterwaarden als verkoelende plek in een steeds warmer wordende stad slecht missen. Deze groene buffer is pure noodzaak om de leefomgeving leefbaar te houden.

Natuur in de knel

Woningbouw ondermijnt de intrinsieke waarde van het gebied. Natuur midden in de stad is uniek. Zeker als dit onderdeel uitmaakt van een internationale ecologische structuur: het winterbed van de Rijn. De geplande woningbouw met bijhorende infrastructuur als wegen, parkeerplaatsen en lantaarnpalen, verstoort het gebied in grote mate. De vrije doorgang van de bever en andere dieren komt in de knel.

Wanneer: Donderdag 22 november, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Focus Filmtheater, Audrey Hepburnplein 1 in Arnhem
Deelname: Gratis
Organisatie: Milieudefensie Arnhem

Stadsblokken Meinerswijk