Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Informatieavond Zonnepark de Grift

23 augustus 2018 - 20:00 uur

Het energiecircus van Burgers Geven Energie strijkt donderdag 23 augustus neer op Kelfkensbos in Nijmegen. Iedereen met belangstelling voor lokaal opgewekte duurzame energie is welkom voor een avondvullend programma. Met weervrouw Margot Ribberink over energietransitie en de rol van burgers in Nijmegen en omgeving.

Burgers Geven Energie. Foto Christine WeversCentraal staat Zonnepark de Grift. Dit project van coöperatie WindpowerNijmegen krijgt steeds meer vorm. Het plan is om op de locatie van Windpark-Nijmegen-Betuwe een zonnepark met 17.000 panelen te maken. Dit komt, net als het windpark, in handen van burgers.

Voordat wordt ingezoomd op het zonnepark, krijgen bezoekers een indruk van de energie-opgave waar Nijmegen en omgeving voor staan. Wethouder Harriët Tiemens licht de lokale klimaat- en energieplannen toe. Met de Energietafel onderzoeken we wat nodig is om deze ambities waar te maken en hoe burgers kunnen bijdragen. De Energietafel is een nieuwe methode die het effect van duurzame energie in je omgeving laat zien.

Aanpak zonproject

Leden van WindpowerNijmegen vertellen over het plan voor Zonnepark de Grift en de rol van de coöperatie. Deskundigen geven een toelichting over de techniek van cablepooling (combinatie wind- en zonne-energie), de financieringsmogelijkheden en burgerparticipatie. Er is volop ruimte om van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Brouwerij Oersoep zorgt voor een smakelijke afsluiting. De Nijmeegse brouwer heeft speciaal voor Burgers Geven Energie een bier gemaakt dat deze avond is te proeven.

Burgers Geven Energie

Burgers Geven Energie is een platform waar iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen terecht kan om kennis en ervaringen uit te wisselen op het gebied van energietransitie. Een plek -on- en offline- waar je mensen treft die zich inzetten om samen lokale duurzame energieprojecten van de grond te krijgen. Burgers Geven Energie trekt dit najaar door de regio met het Energiecircus.

Wanneer: Donderdag 23 augustus, 20.00 – 22.00 uur
Waar: Tent Burgers Geven Energie, Kelfkensbos (naast museum Valkhof), Nijmegen
Deelname: Gratis. Aanmelden niet nodig
Organisatie: Burgers Geven Energie