Skip navigation MENU

Big Jump

Campagne over

Bigjump logoSinds 2002 springen in heel Europa in juli tienduizenden mensen tegelijk  in het water. Met deze Big Jump vragen ze aandacht voor het belang van schoon water voor mens en natuur. Ook in Nederland wordt op verschillende locaties gesprongen. De GNMF organiseert bijna ieder jaar een Big Jump. Sinds 2016 doen we dat samen met Dunea, in de Afgedamde Maas.

Spring mee voor schoon water

Schoon water is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Met de Big Jump vragen we aandacht voor het belang van de waterkwaliteit. Water dat geschikt is voor de bereiding van drinkwater, als zwemwater en als leefgebied voor planten en dieren. Doordat er nog teveel meststoffen, landbouwgif, medicijnresten en microplastics in het water belanden blijft de ecologische waterkwaliteit achter. Dit gaat ten koste van de soortenrijkdom van planten en dieren. Hier is veel winst te behalen.“Spring mee voor schoner water”, is de slogan van de Big Jump.
De Big Jump gaat ook over veiligheid. Als je gaat zwemmen kijk dan altijd op www.zwemwater.nl, daar staan 800 officieel goedgekeurde locaties van buitenzwemplekken. Deze zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat.

Aandacht voor belang van schoon water

Met de Big Jump vragen we op een vrolijke manier aandacht voor het belang van schoon water. In 2016 sprong Beau van Erven Dorens met ons mee in de Afgedamde Maas. In dit filmpje legt hij uit waarom schoon water zo essentieel is.

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij Natuur en Milieu Gelderland. Denk aan persberichten, website, sociale media en de nieuwsbrieven. Ook coördineert hij de Helpdesk.
Meer weten? t.belgers@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2933 0517

We heten vanaf nu Natuur en Milieu Gelderland. Voor jou verandert er niets. Meer lezen over onze nieuwe naam