Skip navigation MENU

Burgermeetnet Arnhem

Burgermeetnet

In  het burgermeetnet meten inwoners samen de kwaliteit van de lucht. Als deelnemer begin je met deelname aan een bouwworkshop waar je je eigen meetkastje in elkaar zet. De meetresultaten kun je als deelnemer zelf volgen en worden gezamenlijk in de groep besproken. In het burgermeetnet sluiten we aan bij het RIVM-initiatief ‘Samen meten aan luchtkwaliteit’. Het burgermeetnet zorgt voor meer kennis, bewustwording en inzicht in de luchtkwaliteit in de gemeente Arnhem.

Samen analyseren

Op maandagavond 1 november 2021, van 19.30 – 21.00 uur organiseren we onder begeleiding van het RIVM een online bijeenkomst om samen de data van de fijnstofmeters te analyseren. De avond is bedoeld voor deelnemers aan het Burgermeetnet Arnhem. Ook alle andere inwoners met een (zelfgebouwde) fijnstofmeter aan hun woning zijn van harte welkom. Voorwaarde is wel dat de fijnstofmeter aangesloten is op het meetnet van het RIVM samenmeten.nl of op het meetnet van Sensor.Community. Meer informatie en aanmelden

Workshop Bouw je eigen fijnstofmeter

De workshop duurt ongeveer 1.5 uur. Na de presentatie zet je zelf je eigen fijnstofmeter in elkaar. Je krijgt hiervoor een handleiding en er is begeleiding van Luchtwachters Arnhem. Het materiaal voor de fijnstofmeter is allemaal aanwezig. De meter hang je vervolgens thuis op. De gegevens worden geregistreerd bij het RIVM en zijn openbaar.

Eigen bijdrage

De kosten voor deelname aan de workshop en de eigen bijdrage voor de meter is 17,50 euro. De meter is daarmee van jou. Je kunt het bedrag bij aanmelding direct betalen via iDeal.

Op 11 november organiseren we weer een nieuwe workshop, waarbij je zelf de fijnstofmeter in elkaar zet. De bijeenkomst vindt plaats bij Rozet, van 19.30 – 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen Burgermeetnet Arnhem