Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Burgermeetnet Arnhem

Burgermeetnet

In  het burgermeetnet meten inwoners samen de kwaliteit van de lucht. Als deelnemer begin je met deelname aan een bouwworkshop waar je je eigen meetkastje in elkaar zet. De meetresultaten kun je als deelnemer zelf volgen en worden gezamenlijk in de groep besproken. In het burgermeetnet sluiten we aan bij het RIVM-initiatief ‘Samen meten aan luchtkwaliteit’. Het burgermeetnet zorgt voor meer kennis, bewustwording en inzicht in de luchtkwaliteit in de gemeente Arnhem.

Workshop fijnstof meetkastje

Het fijnstof meetkastje is grotendeels voorbereid. Tijdens de workshop voer je de configuratie uit, zodat je de meter thuis kunt ophangen en de data kunt inzien. Je krijgt hiervoor een handleiding en er is begeleiding van Luchtwachters Arnhem.  De gegevens worden geregistreerd op de site samenmeten.nl van het RIVM en zijn openbaar. De workshop duurt ongeveer 1.5 uur.

Eigen bijdrage

De kosten voor deelname aan de workshop en de eigen bijdrage voor de meter is 17,50 euro. De meter is daarmee van jou. Je kunt het bedrag bij aanmelding direct betalen via iDeal.

Aanmelden

De volgende workshop is op vrijdagavond 20 mei 2022, van 19.00 – 21.30. Je kunt je daarvoor aanmelden.

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen Burgermeetnet Arnhem